Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için

Kasa üzerindeki fitil yuvasına münasip etkili birinci sınıf ısıyla genlehandan yangın fitili kullanılmaktadır.

Bu kapılar bel kemiği olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan bulunmak üzere dü gruba ayrılır.

Pencere yangın bapları çoğunlukla çağdaş daire binalarında, okullarda ve hastanelerde kullanılır ve çoğu kez 120 dakikaya denli yangın dereceleri sunar.

Esbak gestaltlarda yapı dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni dokumalarda (ekol, kızılışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabilinden konstrüksiyonlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak sinein, daha yapı tasavvur halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duyarlı davranılmalıdır.

Bu tür yangın merdiveninin çizgi özelliği kompakt ve yerden biriktirme sağlayan tasarımıdır. Kullanılmadığında merdiven rast bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana sahip binalar veya bedii düşünceların bir faktör evetğu binalar midein elverişli hale getirir.

İnsan yoğunluğu bir tomar olan, kişilerin kombine halde yaşadığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve ivedili mevki önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şpeş koşulmuştur. Yangın Kapılarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;

Yangın Çıkış Kapısı Kesinlikle Açılır? Yangın Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya ivedili bir durumda insanoğluın yumuşak bir itmesi ile dâhilen hariçya muhik açılmaktadır.

Yangın merdivenleri yangın ile beraberinde sel ve yer sarsıntısı kabilinden gayrı doğal afetlerdede kullanılabilir olması sebebiyle titizlikle korunmalıdır.

Yangın bapları genellikle merdiven abur cuburlukları, koridorlar ve potansiyel olarak cihetıcı maddeler veya ekipman çitndıran odalar arasındaki kritik alanlara monte edilmektedir.

Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat öteki kapı imalatları üzere bileğildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın Sızdırmazlığı: Yangın bapları, yangın sırasında alevlerin ve dumanın geçişini çelmek ciğerin özel olarak mutasavvertır. Yangın sırasında bapnın sızdırmaz olması, yangının öbür odalara yahut binalara yayılmasını engeller.

Hatta, ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, yaraşır şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve zeminında tek yerıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı engel ve en az 90 an dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile sair Yangın Kapısı bölümlerden ayrılır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *